Agenda
----------------------------------------------------------------------------------

Mobirise

RE…..…..Het Circulaire streven 

NDSM Expo IX


We zijn gewend lineair te denken-oorzaak en gevolg- en realiseren ons daarbij niet dat wij en onze objecten onderhevig zijn aan dezelfde wetten van verandering, groei en verval, die in de ons omringende natuur gelden., en deze manier van denken heeft ons en onze leefwereld in problemen gebracht.
Dat betekent efficiëntere productieprocessen zodat er minder grondstoffen nodig zijn. Zoveel mogelijk gebruik maken van duurzame, hernieuwbare, onuitputtelijke en algemeen beschikbare bronnen en nieuwe productiemethodes ontwikkelen, en nieuwe producten circulair ontwerpen.
De manier om de problemen van nu het hoofd te bieden is door onze manier van denken om te buigen tot een circulaire manier van denken: het realiseren dat alles met alles verbonden is in één groot systeem.
Er heeft altijd het idee bestaan dat de kunstenaar de veranderingen in de samenleving als eerste aanvoelt en met zijn kunst een kritische blik geeft, die grenzen verlegt en taboes doorbreekt

Juist de kunstwereld zou progressief en innovatief kunnen zijn op het gebied van een circulaire economie.
Kunst kan de maatschappelijke problemen visualiseren, verwondering opwekken en de schoonheid en rijkdom om ons heen laten zien.
Kunst kan een belangrijke rol spelen in de overgang naar de duurzame wereld.
Vele kunstenaars van nu gebruiken gerecyclede materialen, zoals bijvoorbeeld afval of ze werken met plantaardige materialen die afbreekbaar zijn. Wat heeft de kunstenaar nog meer te bieden om een voorbeeld te zijn voor de toekomst?
In deze expositie willen we de bijdrage van de kunstenaars in het proces naar een circulaire economie laten zien.

Expositie tot 27 juni 2021

Curator: Ellen Klijzing

Kunstenaars: Aat Dirks, Eef van der Meer, Henk Loorbach, Simone Boon, Helena Kaori Maeda, Rika Majal Duevel, Marc Koolen, Sara Effen, Esther Kin, Nanny Kok, Chris Teerink, Fernanda Gil, Bas Kosters, Ellen Klijzing, Wilbert Verhaak, Femke Moedt, Brett Clouser, Allard Boterenbrood, Rinzo, Monique Jansen, Regina Rorije, Carine Beelen, Helene Min, Hanneke de Munck


Mobirise

Theater 
Movement Expo Aceleratio [Livestream]

Line up: Movementalist
Open: 20:30 - 23:30 hrs
Tickets:  Livestream €7,50


Aceleratio
De kunst van het vertragen in tijden van een pandemie.

Aceleratio is een interdisciplinaire performance installatie, die het on- en offline publiek beoogt te confronteren met strijd, vrijheid, moed en troost, vanuit de noodzaak deze tijd te belichamen. Artistieke leiders Dayna Martinez Morales & Vincent Verburg zijn de initiatiefnemers van Aceleratio Movement Expo.

Tien ervaren en zeer verschillende performers in dans, theater, muziek, visuele kunst, en spoken word gaan een fysiek en mentaal proces aan, om op een diepere laag te begrijpen hoe gevoelens en gedachten zich gedurende COVID-19 in ons lichaam manifesteren. Geïnspireerd op de effecten van de pandemie: Versnelling van de gedachten, emoties die extremer lijken en de kunst van het vertragen.

Vanuit verschillende percepties wordt het publiek live en online deelgenoot van intieme performances in elk zijn eigen poëtische ruimte. Voor de één een zoektocht naar vrijheid of verbinding, voor een ander een confrontatie met zichzelf of juist een ultieme overgave.

Performers: Andreas Denk (dans), Cherif Zaouali (fysiek theater), Dayna Martinez Morales (initiator/ performance/ dans), Isaac Espinoza Hidrobo (muziek/ dans), Kathrin Gramelsberger (dans), Lieuwe van Gogh (visuele kunst), Roberto Callisaya (muziek), Sjaan Flikweert (spoken word), Vincent Verburg (initiator/ performance/ dans), Pablo Alanes (Audio Visuals & Soundscape)
Kostuums: Inez Meer
Lichtontwerp: Petyr Veenstra
Online Regie: Thomas Brand
Producent: Movementalist
In samenwerking met: Plein Theater
Met ondersteuning van: NDSM Fuse
Mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds & Amsterdam Fonds voor de Kunst

Locatie: NDSM Fuse | NDSM-plein 29
Evenementen- en expositieruimte boven in de NDSM-scheepsbouwloods

Livestreams: Van donderdag 27 mei t/m zondag 30 mei om 20:30 (Tickets nu beschikbaar!)


Aceleratio Video Expositie

Vrijdag 21 mei t/m zondag 23 mei & donderdag 27 mei t/m zondag 30 mei van 12:00 – 17:00 (doorlopend).

Een reflectie op de pandemie vanuit het perspectief van internationale dansers uit Bolivia, Noord-Oost India, Oeganda, Nigeria, Kameroen en Togo. De expositie wordt tot stand gebracht met de donaties aan de Aceleratio Sneak Peek Streams en Movem! For Aceleratio practices via zoom.

Dans: Yumi Tapia Higa, Maria Elena Filomeno Nuñez, Isabel Aillon, Carmen Collazos, Oscar Zelada, Manuel Apaza Cari, María José Rivera (Bolivia), Haman Abott (Oeganda), Tchina Ndjidda (Kameroen), Oluwabukunmi Olukitibi (Nigeria), Tom Jules Samie (Togo), Tanveere Kaure Khanna, Tarali Das, Jyoti Prasad Rabha (Noord-Oost India)


The Role of the Body Now!

Conversaties over de rol van het lichaam door Movementalist met performers en makers uit de danswereld en sprekers uit het veld van antropologie, wetenschap, filosofie en iedereen die geïnteresseerd is in beweging, dans en performance crossovers en het lichaam!

Movementalist

Movementalist bestaat uit choreografen duo Dayna Martinez Morales en Vincent Verburg. Movementalist maakt voorstellingen, installaties, performances, en organiseert experimenten en interventies in de openbare ruimte waarvan het publiek onderdeel wordt. Ze initiëren workshops en uitwisselingen met kunstenaars en realiseren hedendaagse danstheatervoorstellingen en producties in binnen- en buitenland met artiesten uit verschillende disciplines van over de hele wereld.

Website movementalist / AceleratioONGOING EXHIBITS AND ACTIVITIES

Mobirise

Cadavre Exquis is an ongoing art project by Hopebox and can be joined and experienced on the Fuse floor by all our visitors!   
http://www.hopebox.nl

Adres

NDSM-plein 29
1033 WC Amsterdam

Contacten

Email: info@ndsm-fuse.eu

Telefoon +31 (0)6 2150 6113 

Designed with Mobirise website software